Hoera: getekend voor de hypotheek!

5 september '18

Na maanden van oriënteren, nadenken, twijfelen, uitzoeken, papierwerk en beslissingen was het gisteren dan toch echt zover: we gingen naar de notaris om onze handtekening te zetten onder de hypotheekakte van ons nieuwe huis in Hoef en Haag. Nu mogen we onszelf officieel huiseigenaar noemen!

Hoef en Haag | blog

Net voordat we dit jaar op vakantie gingen, was het gelukt: we hadden een hypotheekverstrekker gevonden die ons een geschikte hypotheek kon bieden. Dat had best wat voeten in de aarde, want als je een eigen bedrijf hebt – en dat heb ik – kun je niet zomaar overal gaan lenen. Er moest een inkomensverklaring voor mijn bedrijf gemaakt worden, en daarvoor moesten weer de nodige paperassen ingediend worden. Ook moest onze huidige woning getaxeerd worden. De weken voor de zomervakantie waren dus behoorlijk hectisch, maar het is uiteindelijk allemaal gelukt.

Verkering

Want kort nadat we weer terug van vakantie waren, werden we gebeld voor een afspraak bij een notaris in Utrecht. Gisteren was het dus zover en togen we naar de Jutfaseweg, waar het notariskantoor gevestigd is. Heel leuk voor ons, want ik heb lange tijd op kamers gewoond aan die weg in de periode dat onze ‘verkering’ begon. Leuke herinneringen liggen er daar dus!

Hoef en Haag | blog notaris

Kinderen mee

Omdat we niet zo snel opvang voor onze kinderen konden regelen, besloten we ze mee te nemen. Om ze voor te bereiden, legden we ze van tevoren uit dat het best een bijzondere gebeurtenis was, en ook serieus en officieel (saai dus). We werden hartelijk ontvangen door een vrolijke notaris, die onze zoons heel leuk aan het hoofd van de tafel liet zitten en ze er zo goed en kwaad als het ging bij betrok. Maar ja, het voorlezen van de hypotheekakte is natuurlijk een weinig spannende gebeurtenis als je zeven of tien bent. Toen we bij het gedeelte waren aanbeland dat we mochten tekenen, mochten ook zij van de notaris (op de achterkant van de akte) hun handtekening zetten. Dat vonden ze natuurlijk prachtig!

Officieel

Sinds gisteren zijn we dus officieel grondeigenaar van ‘bouwnummer 60’ in Dorpsfase 2A van Hoef en Haag. Nu de bouwvak net is afgelopen, gaat de bouw van deze fase deze week ook van start en hopen we zeer binnenkort een uitnodiging te ontvangen voor de eerste informatiebijeenkomst op de bouwplaats. Voor het zover is, gaan wij vast lekker met z’n viertjes uit eten om dit toch wel bijzondere moment van onze reis naar Hoef en Haag te vieren. Proost!

Rebekka van Rij vlogt en blogt over Hoef en Haag. Rebekka is een koopster van een nieuwbouwwoning in Het Dorpshart. Wil je meer van Rebekka lezen bezoek dan haar website en facebookpagina.

Ik ga naar Hoef en Haag Eerste blog
De bouw is begonnen! Volgende blog